W związku z wejściem w życie 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO) zmieniamy naszą Politykę Prywatności i Regulamin Portalu.

Prosimy o zapoznanie się ze zmianami. Więcej informacji na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz tutaj:

Zamknij okno [x]

Zamknij okno  X

Reklama

Radio Weekend

Słuchaj on-line:

Słuchaj Radia Weekend

Teraz Gramy (graliśmy wcześniej):

.

.

Na antenie:

.

.

Napisz do nas:

Reklama

GucioBus – przewóz osób i paczek
KSW 64 w Petrusie
  • środa, 15 września 2021 9:15

Kościerzyna:

Chcecie mieć pewność, że zebrane grzyby są jadalne? Możecie bezpłatnie zasięgnąć porady eksperta (ROZMOWA)

W sanepidach w naszym regionie dyżury pełnią grzyboznawcy.

Chcecie mieć pewność, że zebrane grzyby są jadalne? Możecie bezpłatnie zasięgnąć porady eksperta ROZMOWA

grzyboznawca E. Spiczak - Brzezińska, fot. Klaudia Cieplińska - Bednarek

Sezon na grzybobranie trwa w najlepsze. Jeśli chcecie mieć pewność, że zebrane przez Was okazy są jadalne, możecie skonsultować się z ekspertem w tej dziedzinie. W sanepidach w regionie dyżurują bowiem grzyboznawcy i klasyfikatorzy grzybów:

- Jeżeli chcemy mieć pewność, czy grzyby są jadalne, czy nie, możemy się posługiwać atlasem, ale też są dyżury w inspekcji sanitarnej, u nas w Kościerzynie tak samo, grzyboznawcy czy klasyfikatora grzybów, bo klasyfikator grzybów jest od grzybów świeżych, natomiast grzyboznawca od grzybów świeżych i suszonych i tutaj mamy też dyżury i można się do nas zgłosić i gratisowo otrzymać atest na grzyb świeże.

Elżbieta Spiczak-Brzezińska

Mówi Weekend FM grzyboznawca z Powiatowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej w Kościerzynie Elżbieta Spiczak-Brzezińska.

Dowiedz się więcej:

Borowiki, podgrzybki czy maślaki... Sezon na grzyby trwa w najlepsze. Polacy tłumnie ruszyli do lasów. O czym powinni pamiętać wybierając się na grzyby i na co zwrócić szczególną uwagę? O to grzyboznawcę z kościerskiego sanepidu Elżbietę Spiczak - Brzezińską pytała reporterka Weekend FM Klaudia Cieplińska - Bednarek:

Rozmowa z Elżbietą Spiczak-Brzezińską

Z grzyboznawcą z Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Kościerzynie Elżbietą Spiczak-Brzezińską rozmawiała nasza reporterka Klaudia Cieplińska-Bednarek.


Chcecie mieć pewność, że zebrane grzyby są jadalne? Możecie bezpłatnie zasięgnąć porady eksperta (ROZMOWA)
Wszelkie materiały (w szczególności informacje lokalne, zdjęcia, grafiki, filmy) zamieszczone w niniejszym Portalu chronione są przepisami ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Zabronione jest bez zgody Redakcji Radia Weekend FM/portalu weekendfm.pl wyrażonej na piśmie pod rygorem nieważności: kopiowanie, rozpowszechnianie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach informacji, danych, materiałów lub innych treści poza przewidzianymi przez przepisy prawa wyjątkami, w szczególności dozwolonym użytkiem osobistym.

Komentarze do artykułu

  • galeria: 9
  • poniedziałek, 11 października 2021 12:32

Kościerzyna:

Ponad 300 osób stanęło na starcie Kościerskich Biegów Ulicznych

  • poniedziałek, 11 października 2021 7:51

Kościerzyna:

Utrudnienia drogowe w Kościerzynie

Sport:

Reklama

Reklama

Polska i Świat:

Copyright © 2001-2021 Radio Weekend, PETRUS Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu - polityki prywatności - polityki plików cookies
Powiadomienie o plikach cookie Strona korzysta z plików cookies do celów statystycznych. Korzystając z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia, więcej informacji na temat zarządzania plikami cookies znajdziesz w Polityce prywatności. zamknij