W związku z wejściem w życie 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO) zmieniamy naszą Politykę Prywatności i Regulamin Portalu.

Prosimy o zapoznanie się ze zmianami. Więcej informacji na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz tutaj:

Zamknij okno

Radio Weekend

Słuchaj on-line:

Słuchaj Radia Weekend

Teraz Gramy (graliśmy wcześniej):

.

.

Na antenie:

.

.

Napisz do nas:

  • czwartek, 16 września 2021 9:29

Artykuł promocyjny

30 lat Zakładów Mięsnych Skiba S.A.

30 lat Zakładów Mięsnych Skiba S.A.

12.08.1991, poniedziałek. Wtedy wszystko się zaczęło. Mały zakład produkcyjny, a w nim 12 pracowników. Przed naszym pierwszym sklepem firmowym ustawiały się dziesiątki ludzi – byli to nasi przyjaciele, rodzina i okoliczni mieszkańcy. Mogliśmy im wtedy zaoferować tylko 20 artykułów. Dziś Zakłady Mięsne Skiba S.A. mają już 30 lat, a w naszych systemach produkcyjnych widnieją setki indeksów.

30 lat Zakładów Mięsnych Skiba S.A.

Pierwszy zakład. Przetwórstwo Mięsno-Drobiowe Andrzej Skiba

Ostatnie trzy dekady to ciągły rozwój. Stworzyliśmy zespół zaangażowanych, kreatywnych i pełnych dobrej energii ludzi, który nieustannie się powiększał. Dziś załogę naszej firmy tworzy ponad 1100 pracowników. Pomimo tego, że jesteśmy dużą spółką, nadal krzewimy wartości firmy rodzinnej i dbamy o siebie nawzajem.

Od 30 lat specjalizujemy się w produkcji mięsa wieprzowego i wędlin, które wytwarzane są w trzech zakładach produkcyjnych: Ubojni Trzody Chlewnej, Przetwórni Mięsa w Chojnicach oraz Ubojni Bydła w Czersku. Miłość do tradycyjnych kaszubskich smaków i chęć przekazania ich następnym pokoleniom to siła naszej firmy. Kontrolujemy produkty na każdym etapie. Potwierdzają to międzynarodowe certyfikaty jakości i bezpieczeństwa IFS oraz BRC, a także liczne nagrody za produkowane przez nas mięsa i wędliny.

30 lat Zakładów Mięsnych Skiba S.A.

Ubojnia Trzody Chlewnej w Chojnicach

Rynek spożywczy stawia przed nami coraz więcej wyzwań – jest dynamiczny i wymagający, ale dzięki ciągłemu rozwojowi i utrzymywaniu wysokich standardów produkcji, jesteśmy mocnym graczem na rynku. Znaczną część naszej sprzedaży stanowi eksport. Wysyłamy nasze towary między innymi do USA, Wietnamu, Wybrzeża Kości Słoniowej czy Chile. Współpracujemy z największymi sieciami handlowymi, ale naszą wizytówką są sklepy i hurtownie marki Skiba. To tutaj można spotkać uśmiechnięte panie ekspedientki, które służą pomocą przy wyborze najlepszych produktów.

Codzienny kontakt z naszymi klientami daje nam dużo energii i siły do działania. Od początku istnienia Zakładów Mięsnych Skiba pamiętamy o wsparciu lokalnej społeczności, dlatego z okazji jubileuszu 30-lecia firmy ponownie udało nam się wywołać uśmiech na wielu twarzach. Przyczyniliśmy się bowiem do powstania nowego placu zabaw zlokalizowanego w Igłach, nieopodal Ubojni Trzody Chlewnej. Jesteśmy dumni z tego przedsięwzięcia i cieszymy się, że sprawiliśmy radość najmłodszym mieszkańcom Chojnic.

30 lat Zakładów Mięsnych Skiba S.A.

Plac zabaw w Igłach

Dodatkowo, w okolicy placu zabaw posadziliśmy 30 drzew jako symbol trwałości i przywiązania do naszej kaszubskiej ziemi. Do ekologii i ochrony środowiska przykładamy dużą wagę. Znajduje to także potwierdzenie w naszych procesach produkcyjnych, w których wykorzystujemy najnowocześniejsze technologie, aby jak najmniej ingerować w otaczające nas środowisko. Chcielibyśmy, aby to piękne miejsce, w którym przyszło nam żyć, zachowało swój urok na kolejne lata.

30 lat Zakładów Mięsnych Skiba S.A.

Państwo Mirosława i Andrzej Skiba

Najlepszym sposobem przewidywania przyszłości jest jej wymyślenie.” (Alan Kay)
Jesteśmy dumni, że budujemy przedsiębiorstwo, które stale się rozwija i jest zaufanym partnerem biznesowym. Mamy za sobą 30 lat doświadczenia i głęboko wierzymy, że będzie to procentowało w kolejnych dekadach. Chcielibyśmy dalej rozwijać Zakłady Mięsne Skiba i z dumą patrzeć, jak kolejne pokolenia kontynuują naszą pracę.  

O tej sprawie usłyszysz też w radiu Weekend FM.

Słuchaj w:

Chojnicach, Człuchowie i Tucholi na 99,30 FM
Kościerzynie na 91,7 FM
Bytowie na 105,8 FM
Miastku na 87,8 FM
Sępólnie Krajeńskim na 92,6 FM
Wszelkie materiały (w szczególności informacje lokalne, zdjęcia, grafiki, filmy) zamieszczone w niniejszym Portalu chronione są przepisami ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Zabronione jest bez zgody Redakcji Radia Weekend FM/portalu weekendfm.pl wyrażonej na piśmie pod rygorem nieważności: kopiowanie, rozpowszechnianie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach informacji, danych, materiałów lub innych treści poza przewidzianymi przez przepisy prawa wyjątkami, w szczególności dozwolonym użytkiem osobistym.

Podcasty Weekend FM

Kafelek audycji: Bezpieczni w internecie. Jak nie dać się oszukać w sieci?
Kafelek audiobooka: Konitzville. Posłuchaj powieści w Weekend FM
Kafelek audycji: Opowiem Ci historię
Kafelek audycji: Sportowy Weekend w Weekend FM
Kafelek audycji: Twoje zdrowie
Kafelek audycji: Weekend w lesie

Sport:

Ostatnio dodane artykuły:

Copyright © 2001-2025 Radio Weekend, PETRUS Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu - polityki prywatności - polityki plików cookies
Powiadomienie o plikach cookie Strona korzysta z plików cookies do celów statystycznych. Korzystając z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia, więcej informacji na temat zarządzania plikami cookies znajdziesz w Polityce prywatności. zamknij

Wyślij wiadomość

Wyślij wiadomość do DJ-a prowadzącego w Radiu Weekend FM lub działu informacji Radia Weekend i portalu WeekendFM.pl.

Wybrane zdjęcie
Maksymalny rozmiar pliku: 7.00 MB