
Artykuł sponsorowany
W związku z wejściem w życie 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO) zmieniamy naszą Politykę Prywatności i Regulamin Portalu.
Prosimy o zapoznanie się ze zmianami. Więcej informacji na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz tutaj:
Zamknij oknoPrzedświąteczne wystawy organizowane są w powiecie sępoleńskim od 2007 roku.
Były ryby pod niemal każdą postacią, ciasta, sałatki, barszcze i grzybowa. Dzisiaj (13.12) w Sępólnie Krajeńskim odbyła się coroczna wystawa stołów wigilijnych.
Takie wystawy przed świętami Bożego Narodzenia i Wielkiej Nocy organizowane są w powiecie sępoleńskim już od 2007 roku, cyklicznie w poszczególnych gminach powiatu. Jest to doskonała okazja do pielęgnowania tradycji i wymiany doświadczeń kulinarnych pomiędzy Kołami Gospodyń Wiejskich.
Ryba po grecku, ryba po japońsku, ryba w occie, barszcz, krokiety, pierogi z kapustą i z grzybami, paszteciki, sałatka ze śledziem, jarzynowa. [Czy jest coś takiego, co - jeśli chodzi o potrawy wigilijne - charakteryzuje Krajnę?-pyt.rep.] No nie wiem, w naszym przypadku najbardziej chyba tradycyjne są pierogi z kapustą i z grzybami.
Katarzyna Jarska
Mówi Weekend FM przedstawicielka gospodarzy, Katarzyna Jarska z Koła Gospodyń Wiejskich w Kawlach.
Słuchaj w:

Artykuł sponsorowany

