
Artykuł sponsorowany
W związku z wejściem w życie 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO) zmieniamy naszą Politykę Prywatności i Regulamin Portalu.
Prosimy o zapoznanie się ze zmianami. Więcej informacji na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz tutaj:
Zamknij oknoMiędzyzdroje (woj. zachodniopomorskie). Trwają wakacyjne kontrole sanepidu w nadmorskich smażalniach ryb.
- Pobieramy próbki w zakresie mikrobiologicznym. Bakterie chorobotwórcze wywołują dolegliwości żołądkowo-jelitowe - tłumaczy Karolina Szabat z Inspekcji Sanitarnej w Kamieniu Pomorskim.
Właściciel jednej ze smażalni w Międzyzdrojach chwali sobie częste wizyty inspektorów sanitarnych. - Jesteśmy z tego powodu zadowoleni, ponieważ jest cały czas czysto i bezpiecznie - mówi Arkadiusz Stolarewicz. Jak dodaje, turystom poleca przede wszystkim bałtyckie ryby, m.in. dorsze, flądry czy łososie.
Słuchaj w:

Artykuł sponsorowany

