
Artykuł sponsorowany
W związku z wejściem w życie 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO) zmieniamy naszą Politykę Prywatności i Regulamin Portalu.
Prosimy o zapoznanie się ze zmianami. Więcej informacji na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz tutaj:
Zamknij oknoByły szynki, pasztety, żur i biała kiełbasa.
Były szynki, pasztety, żur i biała kiełbasa. Do tego jajka pod każdą postacią. W sobotę (12.04.) w Kamieniu Krajeńskim zorganizowano powiatową wystawę stołów wielkanocnych.
Takie wystawy, to już wieloletnia tradycja w powiecie sępoleńskim, zarówno przed świętami Wielkiej Nocy, jak i Bożego Narodzenia.
Jest to doskonała okazja do pielęgnowania świątecznych tradycji i popisów kulinarnych kół gospodyń wiejskich.
- Przygotowałyśmy takie typowe potrawy wielkanocne: babka, sernik, pasztet, żurek, różne sałatki faszerowane jajka. Są to tradycyjne potrawy, górują na pewno jajka jako symbol życia.
uczestniczki
Powiedziały nam przedstawicielki gospodarzy wystawy, czyli panie z Koła Gospodyń Wiejskich "Jarzębinki" z Jerzmionek.
Słuchaj w: