
Artykuł sponsorowany
W związku z wejściem w życie 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO) zmieniamy naszą Politykę Prywatności i Regulamin Portalu.
Prosimy o zapoznanie się ze zmianami. Więcej informacji na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz tutaj:
Zamknij oknoUczestnicy imprezy będą mogli wziąć udział w warsztatach kulinarnych.
Na obchody Europejskich Dni Dziedzictwa zaprasza jutro (11.09) do Swornegaci Gminny Ośrodek Kultury w Chojnicach. To już trzecie gminne obchody, które w tym roku odbywają się pod hasłem "Smaki dziedzictwa". Jak ustaliliśmy, uczestnicy imprezy będą mogli wziąć udział w warsztatach kulinarnych "Przy kaszubskiej placie", a potem skosztować swoich dań.
- Będzie wykład na temat historii tradycyjnego pożywienia, będą przepisy na kaszubskie potrawy i oczywiście wspólne przygotowywanie potraw Goście spotkania będą mogli samodzielnie przygotować podpłomyki pieczone na placie, posmakować tych podpłomyków.
Lucyna Bucław
Mówi Weekend FM Lucyna Bucław z Gminnego Ośrodka Kultury w Chojnicach.
Wspólne przygotowywanie potraw odbywać się będzie się od godz. 11.00 przy zadaszonej wiacie obok Kaszubskiego Domu Rękodzieła Ludowego. Poprowadzi je dietetyk i inżynier żywności Kinga Chmara.
Słuchaj w: