
Artykuł sponsorowany
W związku z wejściem w życie 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO) zmieniamy naszą Politykę Prywatności i Regulamin Portalu.
Prosimy o zapoznanie się ze zmianami. Więcej informacji na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz tutaj:
Zamknij oknoZwyciężyły pierogi z kaczki w sosach owocowych.
Pierogi z kaczki w sosach owocowych - to danie zachwyciło jury i okazało się najlepsze w tegorocznej edycji kulinarnej Bitwy Regionów. Imprezę już po raz drugi zorganizowano w Więcborku, a w kulinarne szranki stanęło 12 Kół Gospodyń Wiejskich z całego powiatu sępoleńskiego. Zwycięska potrawę przygotowały panie z Dąbrówki w gminie Kamień Krajeński i to one będą reprezentowały powiat sępoleński w wojewódzkiej Bitwie Regionów:
Poprzeczkę panie podniosły. Szczerze mówiąc zaskoczyły. Na pewno dużo się nauczyły. Rok temu też było bardzo smacznie, ale w tym chyba będzie bardzo trudno żeby tego faworyta wybrać. Oprócz walorów smakowych to sposób podania - ja też zwracam uwagę na prezentację tej potrawy i oczywiście regionalność, tradycyjność samej potrawy.
Natalia Mazur
Mówi Weekend FM przewodnicząca jury, ekspert kulinarny Natalia Mazur. Drugie miejsce zdobyła wątróbka drobiowa z karmelizowanym jabłkiem przygotowana przez KGW Wilkowo, a trzecie policzki wieprzowe duszone w winie z kaszą jęczmienną autorstwa pań z Runowa Krajeńskiego.
Słuchaj w: