
Artykuł sponsorowany
W związku z wejściem w życie 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO) zmieniamy naszą Politykę Prywatności i Regulamin Portalu.
Prosimy o zapoznanie się ze zmianami. Więcej informacji na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz tutaj:
Zamknij oknoII Mistrzostwa Powiatu Człuchowskiego w Lepieniu Pierogów rozstrzygnięte.
Pierogożerca zjadł 19 sztuk w dwie minuty
Ile pierogów jest w stanie zjeść w ciągu dwóch minut posiadacz pierwszego tytułu Pierogożercy, przyznanego podczas II Mistrzostw Powiatu Człuchowskiego w Lepieniu Pierogów? Przemysław Korczak z Człuchowa wygrał tę konkurencję z wynikiem 19 sztuk. Tuż po zakończeniu konkursu, w którym wystartowało siedmiu śmiałków, reporter Weekend FM Wojciech Piepiorka rozmawiał z nim oraz dyrektorem Gminnego Centrum Kultury, Sportu, Turystyki i Rekreacji w Rzeczenicy Piotrem Furtakiem.
II Mistrzostwa Powiatu Człuchowskiego w Lepieniu Pierogów – relacja 1
Pierogi ze śliwką z Bińcza są najsmaczniejsze
Bińcze przed Słupią i Wyczechami w kategorii najsmaczniejszych pierogów oraz Wyeczchy przed Chrząstówkiem i Międzyborzem w konkurencji lepienia pierogów na czas. Takie są wyniki dwóch kolejnych konkursów w ramach imprezy w Rzewnicy. Bińcze i Wyczechy obroniły zatem tytuły sprzed roku. Najsmaczniejsze okazały się z pierogi ze śliwką, a panie z Wyczech ulepiły w ciągu 15 minut 163 pierogi. O recepcie na sukces mówiły w Weekend FM Beata Serafin z KGW w Bińczu, Maria Jankowska z KGW w Wyczechach oraz jurorka Sylwia Garska-Smagacz.
II Mistrzostwa Powiatu Człuchowskiego w Lepieniu Pierogów – relacja 2
Słuchaj w: