
Artykuł sponsorowany
W związku z wejściem w życie 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO) zmieniamy naszą Politykę Prywatności i Regulamin Portalu.
Prosimy o zapoznanie się ze zmianami. Więcej informacji na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz tutaj:
Zamknij oknoDruga edycja imprezy.
W pierwszej edycji najsmaczniejsze pierogi przygotowało Koło Gospodyń Wiejskich z Bińcza, a najszybciej lepiły je panie z KGW w Wyczechach. Jak będzie w tym roku? Przekonamy się dziś (11.06.) po południu, gdy rozstrzygnięte zostaną konkursy organizowane w ramach drugiej edycji Mistrzostw Powiatu Człuchowskiego w Lepieniu Pierogów. Do rywalizacji stanie 15 drużyn oraz 10 osób w turnieju na Powiatowego Pierogożercę.
- W tym roku naszym gościem będzie Sylwia Garska-Chmarycz, wice-masterchef 2020, pani Sylwia poprowadzi warsztaty pierogowe dla przedszkolaków, będzie jednym z jurorów. Myślę, że się szykuje fajna zabawa. Dzieci będą robiły pierogi z truskawkami.
Piotr Furtak
Mówi Weekend FM dyrektor Gminnego Centrum Kultury, Sportu, Turystyki i Rekreacji w Rzeczenicy Piotr Furtak.
Publiczność również będzie mogła skosztować pierogów przyrządzonych podczas konkursów. Będą też występy sceniczne przedszkolaków, młodzieży uczącej się gry na instrumentach w Centrum Kultury oraz zespołu ITD. Początek imprezy na polu namiotowym w Rzewnicy dziś (11.06.) o 14.00.

Słuchaj w: