
Artykuł sponsorowany
W związku z wejściem w życie 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO) zmieniamy naszą Politykę Prywatności i Regulamin Portalu.
Prosimy o zapoznanie się ze zmianami. Więcej informacji na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz tutaj:
Zamknij oknoWłaśnie się ukazał nowy przewodnik wydany przez Lokalną Organizację Turystyczną "Serce Kaszub" w Kościerzynie.
"Rozsmakuj się w Sercu Kaszub", to wyjątkowe wydawnictwo zawierające mnóstwo ciekawych informacji o kaszubskiej kuchni. Dowiesz się z niego np. jak przygotować "kaszubski zylc" i gdzie się wybrać na "Festiwal żurawiny".
Przewodnik zawiera wiele różnych przepisów na tradycyjne kaszubskie potrawy do przygotowania w domu, jak również adresy rekomendowanych restauracji z terenu powiatu kościerskiego. W tym wydawnictwie znajdziesz również wszystko o lokalnych produktach, z których słyną Kaszuby i gdzie można te specjały nabyć.
- Myślę,że każdy znajdzie coś dla siebie dzięki temu przewodnikowi – mówi Michał Kupc, prezes LOT „Serce Kaszub” w Kościerzynie – gość audycji Weekend Jest Blisko.
Rozmowa z prezesem LOT Serce Kaszub w Kościerzynie
Publikacja jest dostępna bezpłatnie zarówno dla mieszkańców, jak i turystów.

Słuchaj w:

Artykuł sponsorowany

