W związku z wejściem w życie 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO) zmieniamy naszą Politykę Prywatności i Regulamin Portalu.

Prosimy o zapoznanie się ze zmianami. Więcej informacji na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz tutaj:

Zamknij okno
Zamknij okno  X

Radio Weekend

Słuchaj on-line:

Słuchaj Radia Weekend

Teraz Gramy (graliśmy wcześniej):

.

.

Na antenie:

.

.

Napisz do nas:

  • czwartek, 16 września 2021 9:29

Artykuł promocyjny

30 lat Zakładów Mięsnych Skiba S.A.

30 lat Zakładów Mięsnych Skiba S.A.

12.08.1991, poniedziałek. Wtedy wszystko się zaczęło. Mały zakład produkcyjny, a w nim 12 pracowników. Przed naszym pierwszym sklepem firmowym ustawiały się dziesiątki ludzi – byli to nasi przyjaciele, rodzina i okoliczni mieszkańcy. Mogliśmy im wtedy zaoferować tylko 20 artykułów. Dziś Zakłady Mięsne Skiba S.A. mają już 30 lat, a w naszych systemach produkcyjnych widnieją setki indeksów.

30 lat Zakładów Mięsnych Skiba S.A.

Pierwszy zakład. Przetwórstwo Mięsno-Drobiowe Andrzej Skiba

Ostatnie trzy dekady to ciągły rozwój. Stworzyliśmy zespół zaangażowanych, kreatywnych i pełnych dobrej energii ludzi, który nieustannie się powiększał. Dziś załogę naszej firmy tworzy ponad 1100 pracowników. Pomimo tego, że jesteśmy dużą spółką, nadal krzewimy wartości firmy rodzinnej i dbamy o siebie nawzajem.

Od 30 lat specjalizujemy się w produkcji mięsa wieprzowego i wędlin, które wytwarzane są w trzech zakładach produkcyjnych: Ubojni Trzody Chlewnej, Przetwórni Mięsa w Chojnicach oraz Ubojni Bydła w Czersku. Miłość do tradycyjnych kaszubskich smaków i chęć przekazania ich następnym pokoleniom to siła naszej firmy. Kontrolujemy produkty na każdym etapie. Potwierdzają to międzynarodowe certyfikaty jakości i bezpieczeństwa IFS oraz BRC, a także liczne nagrody za produkowane przez nas mięsa i wędliny.

30 lat Zakładów Mięsnych Skiba S.A.

Ubojnia Trzody Chlewnej w Chojnicach

Rynek spożywczy stawia przed nami coraz więcej wyzwań – jest dynamiczny i wymagający, ale dzięki ciągłemu rozwojowi i utrzymywaniu wysokich standardów produkcji, jesteśmy mocnym graczem na rynku. Znaczną część naszej sprzedaży stanowi eksport. Wysyłamy nasze towary między innymi do USA, Wietnamu, Wybrzeża Kości Słoniowej czy Chile. Współpracujemy z największymi sieciami handlowymi, ale naszą wizytówką są sklepy i hurtownie marki Skiba. To tutaj można spotkać uśmiechnięte panie ekspedientki, które służą pomocą przy wyborze najlepszych produktów.

Codzienny kontakt z naszymi klientami daje nam dużo energii i siły do działania. Od początku istnienia Zakładów Mięsnych Skiba pamiętamy o wsparciu lokalnej społeczności, dlatego z okazji jubileuszu 30-lecia firmy ponownie udało nam się wywołać uśmiech na wielu twarzach. Przyczyniliśmy się bowiem do powstania nowego placu zabaw zlokalizowanego w Igłach, nieopodal Ubojni Trzody Chlewnej. Jesteśmy dumni z tego przedsięwzięcia i cieszymy się, że sprawiliśmy radość najmłodszym mieszkańcom Chojnic.

30 lat Zakładów Mięsnych Skiba S.A.

Plac zabaw w Igłach

Dodatkowo, w okolicy placu zabaw posadziliśmy 30 drzew jako symbol trwałości i przywiązania do naszej kaszubskiej ziemi. Do ekologii i ochrony środowiska przykładamy dużą wagę. Znajduje to także potwierdzenie w naszych procesach produkcyjnych, w których wykorzystujemy najnowocześniejsze technologie, aby jak najmniej ingerować w otaczające nas środowisko. Chcielibyśmy, aby to piękne miejsce, w którym przyszło nam żyć, zachowało swój urok na kolejne lata.

30 lat Zakładów Mięsnych Skiba S.A.

Państwo Mirosława i Andrzej Skiba

Najlepszym sposobem przewidywania przyszłości jest jej wymyślenie.” (Alan Kay)
Jesteśmy dumni, że budujemy przedsiębiorstwo, które stale się rozwija i jest zaufanym partnerem biznesowym. Mamy za sobą 30 lat doświadczenia i głęboko wierzymy, że będzie to procentowało w kolejnych dekadach. Chcielibyśmy dalej rozwijać Zakłady Mięsne Skiba i z dumą patrzeć, jak kolejne pokolenia kontynuują naszą pracę.  

Wszelkie materiały (w szczególności informacje lokalne, zdjęcia, grafiki, filmy) zamieszczone w niniejszym Portalu chronione są przepisami ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Zabronione jest bez zgody Redakcji Radia Weekend FM/portalu weekendfm.pl wyrażonej na piśmie pod rygorem nieważności: kopiowanie, rozpowszechnianie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie w całości lub we fragmentach informacji, danych, materiałów lub innych treści poza przewidzianymi przez przepisy prawa wyjątkami, w szczególności dozwolonym użytkiem osobistym.

Podcasty Weekend FM

Kafelek audycji: Opowiem Ci historię
Kafelek audycji: Weekend w lesie
Kafelek audycji: Sportowy Weekend w Weekend FM
Kafelek audycji: Weekend w ogrodzie

Sport:

Ostatnio dodane artykuły:

Copyright © 2001-2024 Radio Weekend, PETRUS Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu - polityki prywatności - polityki plików cookies
Powiadomienie o plikach cookie Strona korzysta z plików cookies do celów statystycznych. Korzystając z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia, więcej informacji na temat zarządzania plikami cookies znajdziesz w Polityce prywatności. zamknij